Виноробне господарство

«Вино має бути досить теплим для того, щоб розкрити свій аромат і досить холодним, щоб не втратити свої освіжаючі якості.»

виноградникиПогодьтеся, що мало хто з нас знає про походження вина, яка йде в глибину століть. Ми можемо лише припустити, коли людство почало культивувати виноград і де саме було вироблено перше вино.

Первічне свідчення існування вина прийшло до нас із Грузії. Археологами були знайдені фрагменти глиняного посуду для вина, які були прикрашені виноградними гронами. На півдні Кавказу, а пізнiше в Палестині, так само знайшлися докази того, що людина дуже рано почав робити вино.

На думку експертів, справжніми майстрами виноробства були визнані стародавні єгиптяни. Цей факт підтверджений безліччю картин, які були знайдені в гробницях. На яких зображені фрагменти догляду за виноградом, його збір і виробництво. А ще на глечиках з вином були наклеєні етикетки, на яких було вказано власник і рік врожаю. Точно так же, як в наш час.

У 50-му році нашої ери на північному сході Франції, в Шампані почали культивувати виноградну лозу. У цій історичній області завжди виробляли відмінні вина, незважаючи на те, що на Шампань обрушилося чимало бід.

Роком народження шампанського вважають 1668 рік, коли Будинок П'єр Періньон, монах, доглядач винного абатства Овілер, здивував своїх гостей незвичайним вином. Його незвичайність полягала в тому, що з дня келихів піднімалися грайливі срібні бульбашки. Ніби живе, вино пінилося і грало!

В данний час, як правило, винні заводи використовують виноробів для виробництва різних вин з винограду, слідуючи процесу виноробства. Цей процес включає в себе бродіння фруктів, а так само змішування і старіння соків. Виноград може бути з виноградників, що належать вінозаводу, або його можуть купит в інших місцях.

Хоча, більшість людей знають виноробні з великих вінодельніческіх регіонів, таких як долина Напа і долина Сомона в Каліфорнії, або легендарні вина регіонів Італії, виноробню можна знайти майже скрізь. І спеціальні виноробні заводи, як правило, створюються саме там, де вирощується сировина для вина.

Пориньте в процес виноробства з електронним декантером iSommelier iFavine і iSommelier Classic відкрийте для себе смак витриманого роками вина. Кілька хвилин декантування і вино відкриє перед Вами свої кращі якості, про які Ви, можливо, навіть не підозрювали раніше.

go_up